Tę książkę po prostu musisz mieć…

https://www.youtube.com/watch?v=u7hMvR4o6UQ

na półce nad kominkiem – pisał o „Porąb i spal” recenzent norweskiego „Dagbladet”. Pisarz i dziennikarz Lars Mytting stworzył opowieść, którą musi przeczytać każdy mężczyzna i do której powinno zajrzeć wiele kobiet. To po trosze poradnik dla fascynatów takich jak sam Mytting – książka pełna praktycznych faktów i subtelnego humoru, w której pobrzmiewa tęsknota za prostym życiem odbieranym wszystkimi zmysłami. To także deklaracja miłości do ciała, przyrody, natury i korzystania z jej dobrodziejstw. Autor pokazuje, że każdy ma własną filozofię rąbania i palenia drewna, która znajduje odzwierciedlenie w filozofii i stylu życia. Pokazuje też jak silna jest dziś potrzeba ucieczki od cywilizacji, bycia sam na sam ze sobą i obcowania z czysto fizycznymi siłami, z naturą.

Książka do kupienia na: https://www.empik.com/porab-i-spal-wszystko-co-mezczyzna-powinien-wiedziec-o-drewnie-mytting-lars,p1119236791,ksiazka-p

Tytuł: „Porąb i spal. Wszystko co mężczyzna powinien wiedzieć o drewnie”
Autor: Lars Mytting
Tłumaczenie z języka norweskiego: Witold Biliński
Premiera: 28 stycznia 2015
Wydawnictwo: Smak Słowa | AGORA
Cena: 39,99 zł

  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (1 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (2 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (3 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (4 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (5 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (6 of 7)
  • domidrewno_recenzja_porabispal_ (7 of 7)
2018-05-01T18:13:13+00:00

About the Author:

9 komentarzy

  1. Anonim 28/02/2016 at 07:23 - Reply

    jest niedzielny poranek wymknelam sie ukradkiem do komputera aby nadrobic zaleglosci w ogladaniu did i po wysluchaniu recenzji ksiazki przyznam ze mam ogromna ochote znalesc sie w norwegi przy stosach poukladanych polan drewna tajemniczo przedstawionych przez lidke i chetnie dolacze ksiazke do domowej biblioteki gratuluje ciekawej opowiesci o ksiazce pozdrawiam

  2. Ricko 28/02/2016 at 07:38 - Reply

    Ale fajna recenzja, ja też muszę mieć tą książkę, nie ma bata. Dzięki Lidka 🙂

  3. Piotr 28/02/2016 at 07:39 - Reply

    A ja już ją kupiłem, po tym jak była pokazana na Fb. Jest świetna, polecam. Lidka mówi prawdę 🙂

  4. Andrzej 29/02/2016 at 19:11 - Reply

    Książka jest niesamowita. Dałem się zarazić i zarażam dalej.
    Jak pisałem u siebie, w połowie książki miałem ochotę iść rąbać drewno.

    Andrzej

  5. Klo 29/02/2016 at 20:00 - Reply

    Brawo Lidka! 🙂

  6. Basia 03/03/2016 at 16:34 - Reply

    Haha myślałam że to kolejna wersja książki „Zniszcz ten dziennik” 😉 Zapowiada się fajnie, na pewno się w nią zaopatrzę

  7. Kamil 04/03/2016 at 14:53 - Reply

    Imię Lars pisane wymawia się Larsz, recenzja fajna

  8. Klo 09/03/2016 at 14:43 - Reply

    Kupiłem, przeczytałem, mogę sprzedać. 🙂

    Napisana bardzo lekko i ciekawie.
    Zabrakło rysunków lub zdjęć do odpisywanych narzędzi, pieców, sposobów układania drewna.
    Tzn. są, ale jak dla mnie, zbyt mało i bardzo ogólnikowe.

    W kwestii przygotowania drewna i palenia nie dowiedziałem się więcej niż wiedziałem. Za to o historii narzędzi, i owszem. 🙂

  9. amigorg 03/04/2016 at 07:29 - Reply

    Dostałem książkę w prezencie. Przeczytałem w ciągu jednego dnia, bardzo mi się podobała. Może dlatego, że mieszkam w lesie z przyrodą za pan brat. Dla mnie najciekawszy jest rozdział o piecach.

Leave A Comment

Polecane

Forum Domidrewno

YouTube Domidrewno

Polityka Prywatności / Cookies